www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Discover.Vino World 2018: Огромно разнообразие от розе и шампанско

10.05.2018 | Авто новини: Лукс&Стил » Гурме, дегустация | Автор: Jordan Lukanov | 1678 прочитания
A+ | A-

На 11 и 12 май в Зала 5 на Интер Експо Център 2018 ще се състои Discover.Vino World 2018. През последните години най-бурно растящият сегмент от винения пазар е този на розовите вина. До скоро запазени за летните месеци, розета се пият вече през цялата година, заради промяната на навиците.

Розетата са така привлекателни, защото са леки, безгрижни, понякога лекомислени и често неангажиращи. Това ги прави още по-приятни и лесни за пиене, а и за съчетаване с храни и сезони. Това са вина, които се пият навсякъде – с най-разнообразна храна или като аперитив, в ресторанта, на терасата, на пикник или парти. Ако до скоро розови вина се пиеха най-много година след съответната реколта, все по-често се появяват такива, които са на по няколко години и предлагат завидна комплексност.

Франция продължава да е световен лидер и по производство, и по консумация на розе, а водеща област е емблематичния Прованс. Прекрасни розета се правят и в много други страни по света и в това може да се убедите по време на Discover.Vino World 2018.

Второто издание на изложението-дегустация на вина от целия свят, присъстващи на българския пазар, ще се проведе на 11 и 12 май в Интер Експо Център, а розовите вина ще бъдат представени в отделна секция.

Независимо дали става дума за вино от Шампан, за испанската кава, за френския креман, италианските просеко и Франчакорта или португалски пенливи, удоволствието от хубавото пенливо вино е неповторимо. Пенливите вина са и вълшебна съставка за коктейли – достатъчно е да споменем Кир роял, Аперол шприц или Мимоза…

Ето и няколко причини, заради които DiVino не препоръчва живот без пенливо:
- Мехурчетата във виното са естествен и абсолютно сигурен начин за борба с лошо настроение;
- Ефектът от чаша пенливо не може да се сравни с нищо друго и опиянението е краткотрайно; то е освежаващо и крайно изискано;
- Всички проблеми се решават от само себе си след чаша естествено пенливо вино, сякаш цялата Вселена се втурва да помага за разрешаването им;
- Както мадам Помпадур е казала, това е единственото вино, което оставя красива жената и на сутринта.Тагове: Discover Vino розе шампанско виноНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ