www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

У нас: полицаи с невалидни удостоверения спират за проверка шофьор (видео)

11.05.2018 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: Angel Sergeev | 61223 прочитания
A+ | A-

Социалните мрежи са буквално взривени от ново любителско видео, което показва как служители на реда упражняват професията си с на практика изтекли удостоверяващи документи.

Клипчето е качено от Facebook потребител на име Михаил Душев от Димитровград, който е спрян за рутинна проверка преди няколко дни. Позовавайки се на чл. 170, ал. 5 от Закона за движение по пътищата, Душев поисква да види служебната карта на униформения, за която установява, че е изтекла през 2016 година.

"За трети път виждам невалидни полицейски служебни удостоверения - стикерите в долният десен ъгъл са до 2016 г. От последвалия разговор с униформените, подразбрах, че ЦЯЛАТА полиция е с изтекли стикери. А това означава, че в момента НЯМАМЕ полиция! И че година и половина сме НЯМАЛИ полиция!," пише Душев в профила си в социалната мрежа.

Бърза проверка показва, че съществува наредба, която позволява "поставените върху служебните карти контролни холограмни стикери за 2016 г. могат да се ползват до 30.06.2018 г." Потребители от социалните мрежи коментират, че е необходимо копие от наредбата с подпис и печат от съответните отговорни органи, за да може дейността на полицейските служители да се приеме за законна.Тагове: полицайНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ