www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Bridgestone усъвършенства “touring“ гума за новата А-класа

09.05.2018 | Авто новини: Авто Продукти » Гуми | Автор: Jordan Lukanov | 3177 прочитания
A+ | A-

Bridgestone работи в тясно сътрудничество с Mercedes-Benz повече от две години за да проектира и усъвършенства “touring“ гума Turanza T005 за новия Mercedes A-Class. Гумата е оборудвана с пълния 17-19" висок диапазон, включително 17" и 18" гуми с Run-Flat Технология.

Turanza T005 работи безпроблемно с автомобила, за да оптимизира шофирането и да отговаря на високите стандарти, с които са известни от Bridgestone и Mercedes-Benz.

"А-класата има много младежки, динамичен характер", сподели Даниеле Туризиани, тестови шофьор на Bridgestone EMEA, който активно участва в инженерния процес: "Също така е изключително модерна и комфортна. Искахме Turanza T005 да изведе всички тези качества на преден план, като приспособи гумите към автомобила от самото начало на етапа на проектиране.”

Сцеплението при мокри условия е изключително и продуктът осигурява комфортно шофиране.

"Инженерите от Bridgestone приспособиха най-новите компоненти на протектора към плановете и дизайна на A-класата", допълни Даниеле Туризиани: "Тествахме, коригирахме и отново тествахме гумите тук в Европейския технически център на Bridgestone и на тестовия полигон. Продължихме да усъвършенстваме дизайна, докато не разбрахме, че сме го постигнали напълно точно. Упоритият ни труд е признат сега, когато гумите са предназначени за употреба по европейските пътища.“

Този подход също така позволи на Bridgestone да разработи гума, която осигурява най-доброто в класа изпълнение на гуми с Run-Flat технология, благодарение на което на шофьорите на Mercedes-Benz A-Class няма да им се наложи да спират отстрани на пътя заради спукана гума.

„Turanza T005 е невероятно нововъведение и подтиква инженерството на гуми в много интересна нова посока. Но далеч от дъските за проектиране и разработка, Turanza T005 е показател за това, което представляват всички гуми на Bridgestone", сподели Кристоф де Валроже, вицепрезидент „Оригиналното оборудване“ Bridgestone EMEA: „Можеш да разчиташ на гумите навсякъде, без значение какви пречки ще срещнеш по време на пътуването си.’

Bridgestone ще предостави пълната гама гуми от 17-19" със зимните си размери гуми одобрени от Mercedes-Benz за замяна на летните оригинално вградени гуми.Тагове: Bridgestone усъвършенства touring гума А-класа МерцедесНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ