www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

VW Golf GTI ще има серийна TCR версия

05.05.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3522 прочитания
A+ | A-

 

Volkswagen планира да предложи сериен вариант на състезателния Golf GTI TCR, създаден по правилата на новия световен пистов шампионат, наследил WTCC. TCR е един от проектите, които позволиха на VW да остане в големия автомобилен спорт, след като компанията закри WRC програмата си с Polo и спря още заводски програми на други свои марки като резултат от глобалния скандал „Дизелгейт”, глътнал милиарди.

Премиерата на Golf GTI TCR е предвидена за 9 май, като ще се състои на Вьортерзее – фестивалът, където се събират най-запалените Golf фенове.

Засега от компанията са показали скечове на серийния TCR, като при него дифузьорът е по-скромен от състезателната версия и калниците не са толкова раздути.

Моторът обаче остава много близък до състезателния за TCR – 2-литров бензинов 4-цилиндров агрегат с турбо и мощност 286 конски сили при 6800 об/мин и 370 Nm въртящ момент. Двигателят на състезателния TCR е 345 конски сили и 420 Nm.

Максималната скорост на серийната версия ще е ограничена на 250 км/ч с възможност по изключение да стане 264 км/ч, като това ще превърне GTI TCR в най-бързия Golf в историята.

Продажбите на серийния TCR ще започнат към края на тази година.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ