www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Създателят на Формула Е поиска всички акции в шампионата

05.05.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 3332 прочитания
A+ | A-

Основателят на световния шампионат за електрически болиди Формула Е Алехандро Агаг е направил изненадваща оферта на стойност 600 милиона евро, за да придобие всички акции на надпреварата. Информацията се появи, след като стана ясно, че Агаг е изпратил писмо до борда на директорите на Формула Е, в което се казва, че испанецът иска да има по-голям контрол върху посоката на развитие на шампионата, затова държи да е едноличен собственик.

Формула Е стигна до четвъртия си сезон, който върви в момента, а в шампионата постоянно се появяват нови участници, големите автомобилни компании вече присъстват или ще дебютират съвсем скоро.

Renault е от самото начало, а от следващия сезон ще отстъпи мястото си на Nissan. Audi превърна тима на Abt в свой заводски отбор, BMW ще влезе за петия сезон, а за шестия ще се появят Mercedes и Porsche.

Наскоро промишленият гигант ABB стана основен спонсор на шампионата, а от началото на надпреварата спонсорите постоянно се увеличават, като две знакови компании – Allianz и Hugo Boss пренасочиха инвестициите си от Формула 1 към Формула Е.

Сред големите акционери във Формула Е са Liberty Global на Джон Малоун, която е свързана с Liberty Media – основният акционер във Формула 1 и Discovery Communications. Има и неуточнен брой по-малки акционери, като последно беше съобщено, че бившият световен шампион във Формула 1 Нико Розберг също е инвестирал в шампионата, но без повече подробности.

Новината беше съобщена от сайта motorsport.com, чийто издател – Motorsport Network, миналата година също стана акционер във Формула Е, но няма информация за това колко е голям делът на компанията.

Миналата година Агаг потвърди, че през юли 2016 Формула Е била на загуба в размер на почти 34 милиона евро, но поясни, че скоро шампионатът ще излезе на печалба, заради големия интерес от страна на участници и спонсори, както и най-вероятно вече е станало.Тагове: Формула ЕАлехандро Агагакционеросновен акционерсезон 4мерцедеспоршеренонисанбмвНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ