www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Най-висока оценка от ADAC за всесезонните гуми на Continental

02.05.2018 | Авто новини: Авто Продукти » Гуми | Автор: Jordan Lukanov | 5054 прочитания
A+ | A-

ADAC - германският автомобилен клуб, заедно с колегите си от ÖAMTC и TCS от Австрия и Швейцария - съответно, проведе изпитания за всесезонни гуми, в коиро AllSeasonContact на Continental спечели най-високата оценка -„задоволителна“. Пет от деветте тествани гуми не постигнаха дори оценка „адекватни“.

В отчета си за тестовете, специалистите на ADAC оцениха положително доброто представяне на All Season Contact на мокри и снежни настилки, или при най-опасните условия на пътя. Отличени бяха специално способностите на гумата за ниско съпротивление при търкаляне и в резултат – потенциалът от по-нисък разход на гориво. Изпитанията бяха с гуми в размер 175/65 R 14 за компактни автомобили - в случая тестов автомобил Ford Fiesta.

Според специалистите от автомобилните клубове на трите централноевропейски държави, когато водачите купуват такива гуми, те трябва да са наясно с възможностите им. Ако шофьорите се нуждаят от перфектно представяне при много лоши климатични условия на пътя, специалистите казват, че летните и зимни гуми са критични за безопасното шофиране.Тагове: ADAC всесезонни гуми ContinentalНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ