www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Бъдещето на DS се крие в електрификацията

01.05.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2799 прочитания
A+ | A-

Квази луксозната марка на Citroen – DS, ще предлага от 2025 година само електрически или хибридни автомобили. Първият електромобил на марката ще дебютира на изложението в Париж през октомври.

„Амбицията ни е ясна: DS да се сред световните лидери при продажбите на електрифицирани автомобили в своя сегмент”, заяви главният изпълнителен директор на DS Ив Бонфон.

DS ще стане първата марка под шапката на PSA, която ще предлага електромобили и plug-in хибриди, като целта на тази стратегия е затвърди позицията на DS като топ бранд в групата, в която влизат още Peugeot и Citroen.

В края на следващата година на пазара ще излезе DS 7 – бензинов plug-in хибрид, като тази премиера се чака от доста време, но Бонфон не даде повече подробности за предстоящото представяне на новия електромобил през октомври. Предполага се, че става въпрос за DS 3 Crossback, който ще смени поостарелия хечбек DS 3.

Досега PSA предлагаше ограничен брой електромобили и електрифицирани модели, но сега компанията готви по-сериозна гама електрифицирани модели, за да отговори на по-строгите европейски стандарти за въглероден двуокис, които влизат в сила от 2020 година.

До 2025 година PSA ще представи 40 електрифицирани модела чрез пет марки: Peugeot, Citroen, Opel, Vauxhall и DS. Това обяви през януари големият шеф на PSA Карлош Тавареш.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ