www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Иван Влъчков се готви с картинг за сезона в GT4

23.04.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 3328 прочитания
A+ | A-

Още по темата

Участието в първия кръг от националните картинг серии се оказа финалната част от подготовката на българския пилот Иван Влъчков преди старта на сезона в шампионата GT4 Централна Европа.

Влъчков, който е шампион на България на писта в клас Туринг в последните 2 сезона и завърши 3-и в своя клас в GT4 през 2017, вчера финишира трети в Кюстендил в клас KZ.

Състезанията в GT4 Централна Европа стартират следващия уикенд на чешката писта „Мост”, като Иван отново ще се състезава за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1.

Именно Даскалов беше директор на състезанието, което беше организирано от клуб Кюстендил, клуб Хидролифт и София Кар Моторспорт.

Иван беше най-бърз в квалификационните маншове вчера и в първото състезание поведе от полпозишън. Втори излезе Александър Гълъбов, а 3-и Юлиан Серафимов, който се забави на старта. До финала Иван нямаше проблеми и спечели с 12.327 сек пред Серафимов, а 3-и остана Любомир Гърков.

Във второто състезание Влъчков също поведе, но малко след това се стигна до инцидент със Серафимов, след който Юлиан отпадна. Иван изостана 4-и, но бързо се придвижи до 2-ото място. В опит да изпревари лидера Бойко Гълъбов двамата се удариха и Влъчков отново изостана назад, а по-късно спря с повреда в двигателя.

Победата взе Гърков, който стана първи за кръга с 41 точки в дебютното си участие в този клас. Втори в състезанието и в крайното класиране с 33 т. стана Кирил Димитров, а Влъчков зае 3-ото място с 25 т.

Още по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ