www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Електрическият прототип на VW е по-бърз от болид от Формула 1

23.04.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 2724 прочитания
A+ | A-

Volkswagen представи вчера електрическия си прототип I.D. R Pikes Peak, с който ще участва в планинското състезание в Пайкс Пийк в Колорадо. Програмата на германската компания за участие в надпреварата беше обявена още през октомври, като част от смяната на посоката на развитие на VW, като гигантът се насочи към електрификацията след глобалния скандал „Дизелгейт”, нанесъл сериозни щети по имиджа на автомобилния производител.

Прототипът се задвижва от два електромотора с обща мощност 680 конски сили и 650 Nm максимален въртящ момент. Теглото на електромобила е под 1100 кг и създателите му обещават динамика, която да е по-впечатляваща от тази на автомобилите от Формула 1.

Ускорението на I.D. R Pikes Peak от 0 до 100 км/ч става за 2,25 секунди, което е по-добро постижение от това на кола от Формула 1, макар и със съвсем малко.

Няма данни за максималната скорост, но за планинската надпревара в Колорадо това не е особено важно, като се има предвид, че там няма дълги прави, а 156-те завоя следват един след друг в хода на 20-километровото трасе.

Прототипът е снабден и със система за възвръщане на кинетична енергия, което според инженерите на VW, ще увеличи заряда в батерията с около 20 процента в хода на изкачването.

Зад волана на I.D. R Pikes Peak през юни ще е Ромен Дюма, който има три победи в американското състезание, като последната беше през миналата година. Целта на Дюма ще е да победи в категорията на електромобилите и да постави нов рекорд на трасето за електрически автомобил. Сега този рекорд е 8.57,118 минути.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ