www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Brabham BT62 ще струва 1 милион лири

19.04.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2232 прочитания
A+ | A-

Brabham Automotive показа първа снимка суперавтомобила ВТ62 и потвърди техническите характеристики и цената му. Компанията е собственост на Дейвид Брабъм, син на трикратния световен шампион във Формула 1 Джак Брабъм, който е съосновател на марката, носеща неговото име.

Премиерата на BT62 ще е в началото на месец май, а цената на автомобила ще е 1 милион британски лири.

BT62 ще се задвижва от 5,4-литров V8 атмосферен мотор, но все още не е оповестено каква ще е мощността му. Създателите на ВТ62 уточняват, че съотношението мощност/тегло ще е 730 конски сили на тон, а теглото на колата ще е 972 килограма. Което означава мощност над 700 конски сили, което също беше очаквано.

Агресивната аеродинамика на ВТ62 му осигурява 1200 килограма аеродинамично притискане, а за спирането ще се грижат 6-бутални спирачни апарати.

Производствената серия на ВТ62 ще е от 70 коли, като компанията вече приема поръчки от клиенти. От Brabham Automotive обещават, че колите ще бъдат доставени до края на тази година.

Всеки собственик на ВТ62 ще участва в специална програма за обучение как точно да кара новия си автомобил, за да може да „разкрие целия потенциал” на колата на писта.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ