www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

На 20 април акция „Предпазен колан“

19.04.2018 | Авто новини: Катастрофи » Акции | Автор: Jordan Lukanov | 3542 прочитания
A+ | A-

8-кратният шампион по рали Димитър Илиев и Академията по безопасно управление на автомобили „Safety Driving Academy“ организира „Акция за използаването на предпазни колани в превозните средства“. Събитието ще се състои на 20 април от 8:30 ч. до 15:30 ч. на Централна Автогара София и цели да убеди пътниците от автобусния транспорт в ползите от поставянето на предпазен колан с помощта на два специални симулатора.

Акцията на Safety Driving Academy е инициирана вследствие на зачестилите катастрофи с автобуси и микробуси, в които пътуващите масово пренебрегват необходимостта от използването на колани. Благодарение на уникалните за България симулатори, с които Академията разполага, участниците в демонстрацията ще имат възможност да изпитат какво е усещането при преобръщане на автомобил и при челен удар със 7 км/ч – но само при условие, че поставят обезопасителен колан.

При ПТП вероятността за фатални последици е в пъти по-голяма за пътниците, неизползващи предпазни колани. Шофьорите и пътниците на възраст между 17 и 34 г. използват най-малко предпазни колани, но са възрастовата група с най-много инциденти.

Има доказателства, че хората е много по-малко вероятно да използват предпазни колани за кратки и/или добре познати пътувания, което води до много големи рискове при катастрофи. В България по-малко от 15% от пътниците носят предпазен колан на задните седалки.Тагове: Безопасност акция предпазен колан ПТПНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ