www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Първият Ferrari Sergio излиза на търг

16.04.2018 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 2259 прочитания
A+ | A-

Първият произведен екземпляр от ексклузивния модел Ferrari Sergio отново се продава, като този път колата отива на търг, организиран от RM Sotheby’s. През 2015 година колата също беше на пазара, но малко след появата й, обявата беше свалена, като цената беше 5 милиона долара. Сега автомобилът ще се предлага на аукцион в Монако през май.

Този екземпляр на Sergio е първият от общо шест автомобила, а точно тази кола с дизайн на Pininfarina дебютира на изложението в Женева през 2015 година. Според информацията на RM Sotheby’s след това автомобилът е бил доставен на швейцарския му собственик, който е навъртял по-малко от 200 километра с него.

Ferrari представи Pininfarina Sergio през 2013, като откритият концепт беше създаден, за да бъде почетен дизайнера Серджо Пининфарина, който почина през 2012 година. По-късно компанията обяви, че Sergio ще се произвежда, но в много скромна серия.

Моделът използва шасито и каросерията на 458 Spider , а двигателят идва от 458 Speciale. Всички шест коли бяха изкупени много бързо, само този екземпляр от време на време се появява на пазара.Тагове: търгаукционНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ