www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Променят европейските закони заради "Дизелгейт"

16.04.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2226 прочитания
A+ | A-

Европейският съюз планира промени в законодателството, които ще дадат възможност на клиентите да съдят по-лесно компаниите, които са ги ощетили.

Планът набра скорост след глобалния скандал „Дизелгейт”, от който стана ясно, че Volkswagen е пласирал милиони автомобили с дизелови двигатели, снабдени със софтуеър, който дава неверни данни при проверка на нивата на вредните емисии.

С промените клиентите на такива компании ще могат по-лесно да се обединяват при подаването на групови искове, за да стане „нарушаването на правилата скъпо удоволствие”, както заявиха от групата, която подготвя законодателните промени.

Европейският съюз призна, че въпреки че VW бяха заловени да мамят относно нивата на вредните емисии, отделяни от техните дизели в Щатите, в Европа на практика няма лостове, с които да накара компанията да компенсира собствениците на такива коли. Само две програми за защита на клиентите, действащи в Европа наложиха глоби на Volkswagen, които обаче се оказаха смехотворни на фона на финансовото измерение на скандала – общо санкциите в Европа са на стойност 6,7 милиона долара, изчислиха американските медии.

Новите правила няма да се прилагат само по отношение на автомобилните компании, уточниха от екипа, който ги подготвя.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ