www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

В Мексико: Печелиш Nissan от лотарията, погребват го за 50 години

16.04.2018 | Авто новини: Клюки » Любопитно, хоби | Автор: Georgi Ivanov | 4082 прочитания
A+ | A-

Жител на мексиканския град Охинаха спечели Nissan Micra от местна лотария, но според правилата за играта, колата трябва да бъде погребана за 50 години и право да я кара ще има наследникът на късметлията. С това мексиканците печелят първото място сред абсурдните игри на късмета в световен мащаб, а снимките от „погребението” на новия автомобил доказват, че не става въпрос за лоша шега.

Лотарията се организира в рамките на фестивала El IV Reencuenro Ojinagiense, а колата беше напълнена със снимки и послания към следващото поколение жители на града, преди Micra-та да бъде запечатана в бетонен саркофаг.

Според медиите в Мексико, лотарията не е била приета добре от местните жители, малцина от които имат възможност да си купят нов автомобил. Няколко неправителствени организации вече предложиха колата да бъде продадена и парите да се дарят за благотворителност, но без резултат. Имаше и жалби до кметството относно разхищението, но оттам отговориха, че става въпрос за частна инициатива и местните власти не могат да се намесят. Дори и да става въпрос за такава откровена глупост.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ