www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Най-големите задръствания в Европа са в Москва

16.04.2018 | Авто новини: Клюки » Любопитно, хоби | Автор: Kiril Stoykov | 5352 прочитания
A+ | A-

Столицата на Русия бе класирана на първо място в списъка на градовете с най-големи задръствания Европа, според анализ на консултантската и застрахователна компания GoCompare. Гражданите на Москва прекарват средно 91 часа в годината в кошмарен трафик. Според специалистите шофьорите в руската столица прекарват толкова много време в задръстване, защото московчани предпочитат да пътуват с автомобил, вместо да използват обществения транспорт. В списъка на градовете с най-големи задръствания са и други руски градове - Санкт Петербург, Сочи и Нижни Новгород.

На второ място се нарежда Лондон съъс средно 73 часа висене в колата на година. Трафикът се влоши в английската столица поради забраната за влизане на автомобили в известната търговска улица Oxford Street. Париж е на трето място с 65 часа, въпреки големите усилия на градските власти да ограничат броя на автомобилите в града.

Германия и Русия са с най-кошмарен трафик на Стария континент, след като сред 25-те най-задръстени градове попадат пет от Русия и седем от Германия. Сред Топ 25 няма град от Балканите. В списъка на 10-те най-задръстени големи градове на Стария континент влизат Москва, Лондон, Париж, Осло, Брюксел, Берлин, Мадрид, Рим и Стокхолм.

Миналата година бе установено, че Лос Анджелис е град с най-големи задръствания в света за шеста поредна година. В американския мегаполис шофьорите пътуват 102 часа в задръстване годишно.Тагове: МоскватрафикзадръстванияНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ