www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Мартин Чой започва мото сезон 2018 в Серес и Льо Ман

12.04.2018 | Авто новини: На 2 гуми » Мото спорт | Автор: Jordan Lukanov | 16518 прочитания
A+ | A-

Мартин Чой - най-добрият БГ мотоциклетист в клас 1000cc, ще започне мотосезон 2018 със старт на писта „Серес“ този уикенд, а само седмица по-късно му предстои и голямото изпитание в Световния ендурънс шампионат със състезанието „24 ч. на Льо Ман”. Това стана ясно на официалната пресконференция, която се проведе днес в зала "Родина" на националния стадион "Васил Левски" в столицата. Освен емблематичния старт във Франция, пилотът на EKO BMW Motorrad Racing Team ще участва в Републиканския шампионат на писта и Европейското първенство.

„Благодаря на всички за подкрепата, за мен е изключително предизвикателство да се включа отново в Световния ендурънс шампионат. Съгласно регламента на първенството първият кръг от него се проведе още през 2017 г., а стартът на „24 ч. на Льо Ман“, който ни предстои след 2 седмици, е реално вторият етап от състезанието. Преди това обаче ми предстои състезание на любимата ми писта „Серес“ в Гърция. Потегляме натам веднага след края на пресконференцията. Общо взето състезателната ми програма за този сезон е доста интензивна. За мой късмет, тази година шампионатите не се застъпват и няма да ми се налага да пропускам състезания и да губя точки. Чувствам се много добре подготвен и вярвам в останалите пилоти от отбора ни, така че като цяло имам добро предчувствие за предстоящия сезон. Отскоро караме и с нов бранд гуми (б.р. - Bridgestone) и от тестовете до момента имам впечатлението, че това ще окаже доста позитивно влияние на представянето ни. Между всички състезания, към края на май, ще си поема и глътка въздух с традиционното мото училище, което организираме с ЕКО България - „EKO MOTO SCHOOL“, сподели Мартин.

Участие на събитието взеха регионалният мениджър за България и Румъния на BMW Motorrad Йонат Бату, изпълнителният директор на „ЕКО България“ Алексис Атанасопулос, мениджърът на отбора на Мартин Чой за Световното първенство Виктор Нос и главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков, който пожела успех на Мартин и специално благодари на всичките му спонсори.

„За нас е чест и удоволствие да подкрепим Мартин за осма поредна година. Пожелаваме му късмет и много успехи в предстоящите стартове. Очакваме с нетърпение да проследим представянето му и знаем, че той отново ще ни накара да се гордеем. Искам и да благодаря на Мартин за подкрепата му към нашите социално отговорни инициативи, насочени към подобряване на пътната безопасност в България.“, заяви изпълнителният директор на ЕКО България Алексис Атанасопулос.

Думата взе и регионалният мениджър за България и Румъния на BMW Motorrad Йонат Бату: „Аз искам да поздравя Мартин за това, че върна България на световната мото карта. Това е едно доста голямо постижение. Повярвайте ми, зад нашите усмивки днес стои много усилена работа. Ние ще продължим да подкрепяме Мартин и мото спорта в България.“

Мартин ще стартира за трета поредна година в една от най-вълнуващите мотициклетни ендуранс надпревари в света, след като при дебюта си през 2016 г. направи фурор и завърши състезанието сам след контузии на двамата съ съотборници. През миналата година техническа повреда попречи на доброто му представяне, но пък Чой стана първият български пилот с участие на „8-те часа на Сузука“ в Япония. Този сезон го очакват „8 ч. на Словакия ринг“ и „8 ч. на Ошерслебен“, съответно през май и юни.Тагове: Мартин Чой мото сезон 2018 Серес Льо Ман BMW Motorrad ЕКОНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ