www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Чисто новият Audi A6 Avant е най-високотехнологичното комби в историята на марката

11.04.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: | 18644 прочитания
A+ | A-

Около месец след премиерата на новото поколение Audi A6, немската фирма представи и комби версията на популярното си возило. A6 Avant идва с товарен обем от 565 литра при пет пасажерски места и до 1680 литра, когато задните седалки са спуснати.

Още базовото ниво на оборудване включва електрическа врата на багажника и електрическа щора, а срещу доплащане Audi ще постави сензори в бронята за управление на капака без докосване. Също част от стандартното оборудване са рейки на покрива и мрежа за осигуряване на товари в багажника.

Audi обещава най-високи показатели по отношение на пространството за пътници в кабината, като на практика всеки един периметър е бил подобрен спрямо предшественика. Таблото е доминирано от три големи дисплея - 10.1- и 8.6-инчови екрани на средната конзола и 12.3-инчов дисплей пред погледа на шофьора.

Всички двигатели на новото А6 комби използват т.нар лека хибридна система, която включва 48-волтова електрическа система и интегриран стартер-генератор. На разположение са 7-степенна автоматична трансмисия S Tronic или 8-степенен автоматик за версиите с двойно предаване Quattro. Срещу доплащане клиентите могат да оборудват колата и със спортен заден диференциал.

Продажбите на новото Audi A6 Avant ще стартират до няколко седмици, като скоро ще станат ясни и цените.