www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Master of Art 2018: 265 арт прожекции от 12 до 30 април, вече в 3 града

04.04.2018 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 3152 прочитания
A+ | A-

На 3 април в кино "Люмиер Лидл" към НДК се състоя пресконференция по повод третото поредно издание на празника за документално арт кино "Мастър ъф арт". Между 12 и 30 април в София, Пловдив и Варна ще бъдат представени 77 заглавия от цял свят, 10 от които - български.

Всички те са обединени във филмовия фестивал Master of Art 2018, посветен на големите имена в световното изкуство и култура. Той се провежда за трета поредна година и е единствен по рода си в Югоизточна Европа. Това обясни на срещата с медиите създателят му - журналистът, режисьор и продуцент Найо Тицин.

Всичките 77 заглавия от програмата са премиерни за страната ни. Те са селектирани от над 350 заявки. Сред тях са филми за творци като: Бярке Ингелс, Кент Нагано, Василий Кандински, Марк Шагал, Антоан дьо Сент-Екзюпери, Жан Нувел, Лев Толстой, Салвадор Дали, Мария Калас, Мстислав Ростропович, Микеланджело, Чарли Чаплин, Карлос Саура, Оскар Кокошка, Етгар Керет, Кент Нагано, Иван Андонов, Петър Попйорданов-Чочо, Рем Колхаас, Аугуст Стринберг, Начо Дуато, Роберт ван Хюлик, Антонио Сеги и много други.

Сред филмите във фестивала има носители на награда за най-добър документален филм на фестивала в Кан – “ЛИЦА, МЕСТА”/ “VISAGES, VILLAGES” (2017), номинирания за „Оскар” за най-добър документален филм 2017 –“ЖИВОТЪТ КАТО АНИМАЦИЯ”/ “LIFE, ANIMATED” (2016) и други ленти, селектирани по най-престижните кино фестивали във Венеция, Берлин, Сънданс, Торонто и др.

Целта на феста е да представя най-добрите документални филми в областта на музиката, танца и театъра, изобразителните изкуства, архитектурата, дизайна и литературата, както и рекламни арт продукции, създадени по света през последните години, като чрез това ке.се стреми да приобщи максимално българската публика към съвременните световни тенденции в тези сфери. Тези кино творби са създадени не да забавляват, а да вдъхновяват.

Тазгодишното издание има още две нови категории - „изкуство за деца” и “кулинарно изкуство”. За първи път фестивалът ще се провежда едновременно в три града - София, Пловдив и Варна.

Прожекциите на филмите са разпределени в София - кината „Люмиер Лидл”, „Одеон”, Дом на Киното, Cine Grand в Park Center, Културен център "G8" и Евро Синема; в Пловдив - Lucky Дом на киното; във Варна - ФКЦ и Contemporary Space, Cinema Room.
 
Събитието се организира от НДК, продуцентска компания “СПОТЛАЙТ”, Фондация “Мастер оф Арт”, програма „Култура” на Столична община и Фондация "Америка за България". Билетите вече са в продажба на цени от 8 и 6 лв., а всички закупили MASTER PASS (на цени от 32 лв. и 24 лв. за ученици и пенсионери) ще получат достъп до прожекциите в кината „Люмиер Лидл”, „Одеон”, G8, Евро Синема и Дом на Киното. Местата на притежаващите MASTER PASS не са запазени и е необходимо да се заявят най-късно 15 минути преди прожекция. Закупилите MASTER PASS участват в томбола за наградата аудио тонколонка Bose SoundLink Micro. Фестивалът ще се проведе в периода 12-30 април в София по време на второто полувреме от Българското Европредседателство в Националния дворец на културата.

 Тагове: Master of Art арт прожекции кино фестивал НДК ЛюмиерНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ