www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

СБА с кампания за пътна безопасност сред младите и подкрепа от Continental

03.04.2018 | Авто новини: Катастрофи » Акции | Автор: Jordan Lukanov | 3288 прочитания
A+ | A-

Германската компания за високи технологии Continental, известна със своите висококачествени гуми, ще работи със Съюзa на българските автомобилисти за подобряване шофьорските умения и безопасното шофиране сред младите. Фирмата обяви, че се присъединява и ще подкрепи националната програма на СБА за подобряване на познанията и способностите за безопасно шофиране при младежите в България.

СБА, Континентал и партньори ще търсят и ще отличат "Най-добрия млад шофьор на България", като по този начин ще привлекат внимание към правилата за безопасно шофиране и поведение на пътя.

„В Continental сме изключително щастливи и горди, че сме част от тази супер кампания, която, както се надяваме, ще допринесе за подобряване на безопасността по пътищата в България. Всеки инцидент, всяко нараняване и всяка смърт на пътя е трагедия, за предотвратяването на която всички ние трябва усилено да работим.“, отбеляза Лука Маселж, директор PR & Marketing в Continental Adria.

Емил Панчев, президент на СБА, добави: „Прекрасно и показателно за значимостта на проблема е, че успяхме да ангажираме такава силна подкрепа от българското правителство, медиите, бизнеса и международни организации като Continental и Международната автомобилна федерация FIA. За нас в СБА борбата срещу ужасната пътна статистика в България е от изключителна важност, но само заедно можем да направим пътната безопасност приоритет за всички. Ние сме горди, че Continental е наш партньор и ще можем да работим „заедно за по-безопасни пътища“ в България, както и призовава посланието на кампанията.“

А Лука Маселж добави: „В Continental сме отдадени на подобряване на безопасността на пътя. След като гумите са единствената точка на контакт на всяко превозно средство с пътя, много е важно да осъзнаваме колко важна част от нашия автомобил са те. Нашите гуми, създадени в Германия, са резултат от по чти 150 години опит и ноу-хау и ние непрестанно усилено работим за да може нашите продукти не само да се представят по-добре, но и да бъдат по-безопасни.“

Дори след години на усилия и работа, България все още е една от страните в света с най-лоши показатели по отношение на статистиката на пътя и страната с най-голям дял загинали на пътя от всяка друга държава в ЕС през 2016 година. Основната причина, според НСИ, за повече от 7400 пътни инцидента със загинали и ранени през 2016 год., са действията на водачите – 35.9%.

Повече от 15% от случаите със смърт на пътя са на млади хора на възраст до 24 години и почти 25% от всички ранени са в същата възрастова група. Според същата статистика, 13% от убитите и повече от 21% от ранените са млади шофьори, почти 1/3 от починалите пътници са младежи до 24 годишна възраст, а ранените – повече от 37%.

Издирването на най-добрите млади шофьори ще премине в два етапа – първо, до 27 април младите участници ще попълнят онлайн тест на интернет страница, създадена специално за проекта. Кампанията започна успешно, като още в първите дни повече от 1000 участници се записаха за участие.

Вторият етап ще се проведе на състезателна писта в Пловдив, където на 12 май младите шофьори, преминали успешно онлайн теста, ще демонстрират своите способности за безопасно шофиране при всякакви видове пътни условия, смяна на спукани гуми и първа помощ за ранени при пътен инцидент. След това Continental ще награди един от участниците с комплект премиум гуми.Тагове: СБА кампания пътна безопасност гуми ContinentalНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ