www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Haas F1: Колата ни не е копие на миналогодишното Ferrari

30.03.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3493 прочитания
A+ | A-

Шефът на Haas F1 Гюнтер Щайнер отхвърли твърденията на част от съперниците на тима във Формула 1, че американците са изкопирали болида на Ferrari от миналата година и затова сега започнаха толкова силно сезон 2018.

В Австралия Кевин Магнусен и Ромен Грожан вървяха 4-и и 5-и в първата половина на състезанието, но и двамата отпаднаха заради лошо закрепени гуми при спиранията им в бокса.

А в Мелбърн Фернандо Алонсо директно нарече пред медиите новата кола на Haas F1 „копие на Ferrari-то от миналата година”.

Факт е, че Ferrari и Haas F1 имат споразумение за техническо партньорство и Скудерията доставя на американците двигатели, както и много други компоненти. Но Щайнер държи на това, че новата кола на Haas F1 е дело на тима и не е копие на друг автомобил.

„Това са празни приказки – обясни италианецът. – Без факти и доказателства. Нашият автомобил може и да прилича на този на Ferrari от миналата година, но защо да копираме по-бавна кола, като идеята е за 2018 автомобилът ни да е по-бърз. Дайте ми една причина за това?

„Нашият автомобил има една и съща колесна база с новата кола на Ferrari, тъй като използваме едно и също окачване, нямаше смисъл да правим промени в това отношение. А миналата година година колата на Ferrari беше с друга колесна база, така че няма как да сме направили копие на този болид.

„Но който има проблем с нашата кола, може да подаде официален протест във ФИА.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "