www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Доктор Марко пак се оплаква от Mercedes

27.03.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2633 прочитания
A+ | A-

Въпреки победата на Себастиан Фетел в Гран при на Австралия на старта на сезон 2018 във Формула 1, съперниците на Mercedes са убедени, че световните шампиони все още имат предимство в състезателно темпо. Моторспорт съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко също е на това мнение и се опита да лансира интересите на Red Bull, коментирайки разпределението на силите в началото на годината.

„В Mercedes си играят със съперниците си – обясни доктор Марко, който е известен с пълната липса на дипломатичност. – В тима на шампионите могат да изберат в какъв режим да работят двигателите им, за да знаят какво ще е преимуществото им. Може би в Мелбърн сбъркаха нещо и Ferrari спечели.

„По-рано тази година казах на Ferrari, че предимството на Mercedes е поне половин секунда на обиколка, но те не ми повярваха. Сякаш всички проспаха това как в Mercedes отново набират сили.

„С тези двигатели, които използваме в момента никой не може да изпревари Mercedes. Те сякаш си имат собствен шампионат. Ние разполагаме с много добър автомобил, затова бяхме по-близо до тях. Но с тези правила за двигателите, до 2021 година няма да има промяна в разпределението на силите.

„Във Ferrari едва сега се събуждат и разбират, че с тези мотори никога няма да догонят Mercedes. На нас ни трябва изравняване на двигателите, нещо, за което се говори от толкова време. Разликата в представянето на отделните мотори е над 3%, което означава, че ФИА трябва веднага да се намеси.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ