www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Nissan готви 8 нови електрически модели

26.03.2018 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 2871 прочитания
A+ | A-

Японската компания Nissan няма намерение да се отказва от лидерската си позиция на производител на електромобили в световен мащаб и планира лансирането на 8 нови електрически модели до 2022 година. За същия този период годишните продажби на електромобилите на Nissan трябва да достигнат 1 милион.

Също до 2022 година Nissan, който е вторият по големина автомобилен производител в Япония, планира да представи и 20 модела с технология за автономно придвижване на 20 пазара и да достигне 100-процентова свързаност при всички нови модели на Nissan и луксозната й марка Infiniti.

Тези цели бяха обявени от главния изпълнителен директор на Nissan Хирото Сайкава при представянето на бизнес плана на компанията до 2022 година, носещ името M.O.V.E, т.е за следващите 6 години, тъй като планът приключва с края на финансовата 2022 година в Япония, т.е на 31 март 2023 година.

Плановете на Nissan означават сериозна конкуренция с Toyota. Другият японски гигант вече обяви, че планира лансирането на 10 електрически модела до началото на следващото десетилетие, а до 2030 трябва да продава по 5,5 милиона електрифицирани автомобили, като тук влизат хибридите и тези с горивна клетка.

Volkswagen пък обяви, че ще разшири производството на електромобили в 16 свои фабрики в цял свят и планира да произвежда по 3 милиона електрически коли на година до 2025.

Nissan е №1 по продажби на електромобили, благодарение на Leaf, който беше лансиран през 2010 година и сега компанията предлага второто му поколение. Досега са продадени над 300 000 броя Leaf.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ