www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Фетел: Целта ми е титла с Ferrari!

22.03.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3005 прочитания
A+ | A-

Звездата на Ferrari Себастиан Фетел обяви в Мелбърн, че целта му за сезон 2018 е само една – да вземе петата си световна титла, като победи фаворитите Люис Хамилтън и Mercedes.

„Преследвам пълно удовлетворение, което означава титла с Ferrari – най-великият тим в историята на Формула 1 – повдигна духа на тифозите Фетел, който има 4 титли с Red Bull. – Естествено, за да я постигна трябва да победа Люис Хамилтън.

„За всеки пилот, който е стигнал до Формула 1, това е чест. Но след това идва следващата цел – да побеждаваш, да печелиш състезания и титли. А и всеки иска да победи най-силните пилоти, това е едно особено изживяване, което не се случва често.

„В интерес на истината, през по-голямата от кариерата ми съм се борил с едни и същи пилоти. В картинга не съм се състезавал срещу Люис Хамилтън, но знаех за него. После се надбягвахме заедно във Формула 3, тогава той беше много по-добър от мен, а сега се сражаваме във Формула 1.”

Сезон 2018 във Формула 1, който стартира този уикенд в Австралия, за първи път в историята ще даде шанс на двама 4-кратни световни шампиони – Хамилтън и Фетел, да се борят един срещу друг за петата си световна титла.

С пет и повече титли във Формула 1 са само двама пилоти: Хуан Мануел Фанджо, който има 5 и Михаел Шумахер, който е със 7.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ