www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Пазарът в България: Семейни коли след 2005 г. до 8000 лв.

22.03.2018 | Авто новини: Клюки » Любопитно, хоби | Автор: Angel Sergeev | 17545 прочитания
A+ | A-

По дефиниция у нас разбираме семейния автомобил като голямо превозно средство, което може да превозва до 4 или 5 пътника и много багаж. Най-често такива наричаме големите комбита от D-сегмента, които си остават доста популярни, въпреки бума на SUV моделите.

В третото издание от поредицата ни за употребявани автомобили от България ще ви предложим пет коли, които попадат в определението семейни. Определили сме условен бюджет от 8000 лв. и дата на производство не преди 2005 година, най-вече с оглед на задаващите се промени по отношение на екологичните правила.


Volkswagen Passat 2.0TDI DSG

Каква класация на добри автомобили за България ще бъде това, ако в нея няма поне един Volkswagen Passat? Моделът е един от любимите на родния потребител, като с времето се превърна почти в култ.

Този екземпляр е произведен през 2007 година и има 2.0-литров дизелов мотор със 140 к.с. и автоматична трансмисия с два съединителя. Именно тя поражда известни съмнения, тъй като първото поколение DSG на немците не беше сред най-успешните. Продавачът казва, че колата е в добро състояние и не се нуждае от ремонти, но при такава цена могат да се очакват и някои скрити изненади – затова прегледът в сервиз е задължителен.


Ford Mondeo 1.8 TDCI

Големият враг на Passat през последните 25 години винаги е бил Ford Mondeo. Представеният тук автомобил има доста ниска цена за Mondeo от трето поколение, но това се обяснява с няколко факта. Първо – задвижва се от по-малкия 1.8-литров дизел, който се смята и за по-проблемен и е по-технологично изостанал от 2.0 TDCI, който Ford взима от Peugeot. Второ, колата е произведена в първите месеци от стъпването на това поколение на поточните линии.

Освен това, както е видно от снимките, колата има известни външни забележки, а и още е в оригинален вид след вноса си от Франция. Предстоят застраховки, обслужване и т.н., които спокойно ще доведат цената до около 10 000 лв.


Търсите нещо по-мощно? Вижте тези пет коли над 300 к.с. до 10 000 лв.


Toyota Avensis 2.2 D4D

... и, разбира се, време е и за друг любимец на родната публика – Toyota Avensis комби. Колата тук е сглобена през септември 2007 година и изглежда наистина добре, поне доколкото можем да съдим от снимките. По описание на продавача е пристигнала на ход от Германия и работи добре, без забележки по основните възли и агрегати.

Като цяло двигателят на този Avensis се счита за доста здрав и издръжлив, но трябва да се има предвид пробегът на колата. Имайки предвид, че това е 10-годишна машина, идваща от Германия, изобщо няма да е неразумно, ако се изиска доказателство за по-малко от 170-те хиляди километра на таблото.


Peugeot 407 SW 2.0 HDI

Да се прехвърлим към Peugeot. 407 беше и си остава един от най-красивите модели в модерната история на фирмата, а екземплярът тук изглежда добре поддръжан и е с добро оборудване. Продавачът казва, че е преминато пълно обслужване съвсем скоро, а освен това налице са и два комплекта гуми. Друга добра новина е, че се допуска коментар на цената от 7300 лв. поради минималните визуални забележки. И това ако не е добра сделка!


Dacia Logan 1.6 16v

Да, на всички е ясно, че Dacia Logan не е автомобил от качеството и класата на по-горните, но нека не пропускаме няколко факта. Този румънец е сглобен през 2011 година, като е единственият автомобил сред петте, който отговаря на еко-норма Евро 5. Надежден е, лесен и евтин за обслужване и все пак предлага голяма част от основните екстри, които са ни нужни на борда – климатик, добра аудио система и печка Webasto. Освен това, реалният пробег може да бъде доказан от добре водената сервизна книжка на машината.

 Тагове: пазарът в българияНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ