www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

В Австрия: Наричаш полицаите "смърфове", глобяват те

22.03.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3191 прочитания
A+ | A-

Тиролски съд глоби австриец затова, че е нарекъл полицаи „смърфове” в свой пост във Facebook. Според агенция Associated Press, въпросният човек е написал коментар към пост, свързан с глоби за превишена скорост, в който е определил представителите на закона „два смърфа с лазер”, като най-вероятно е имал предвид, че са оборудвани с радар.

Жалбата в съда била подаде от полицай, който прочел коментара. Съдът пък решил, че този коментар е нарушение на „обществения морал”, изразено в „критикуване на действията на двамата полицаи” и постановил глоба от 160 евро.

Според местния вестник Tiroler Tageszeitung, осъденият е определил коментара си като безобидна шега, а не като оскърбление към полицаите. Той е заявил, че ще обжалва решението на съда за наложената му глоба.

Този случай обаче бледнее през изпълнението на шофьор от Дубай през декември, който беше глобен за използването на мобилен телефон докато шофира. Въпросният шофьор карал и излъчвал на живо в Instagram, а в коментар под поста му полицаите му съобщили, че е глобен.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ