www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ново поколение от влака-стрела в Япония, гони 360 км/ч (видео)

21.03.2018 | Авто новини: Катастрофи » Транспорт и логистика | Автор: Jordan Lukanov | 7319 прочитания
A+ | A-

Синкансен е високоскоростна мрежа от железопътни пътища в Япония, която е предназначена за превоз на пътници между големите градове на Страната на изгряващото слънце. Първата линия от 17 станции с дължина 515 км е между Осака и Токио през есента на 1964 г. за лятната Олимпиада, като това разстояние "влакът-стрела" преодоляваше за 2,5 часа.

Съвременните линии са разчетени на скорост 260 км/ч. Има трасета, които са модернизирани до скорости 285, 300 и 320 км/ч.

В света сега има само 4 линии, където такива влакове се движат със скорост 320 км/ч. Една от тях е именно японската "Тохоку-Синкансен". Към 2020 г. се планира по-нататъшно увеличение на скоростта до 360 км/ч.

За Олимпиадата през 2020 г. в Токио японците са подготвили ново поколение "Синкасен" - влакът N700S (Supreme). От предшественика си той се отличава  с революционен дизайн - предница като на автомобил и изразени предни калници за подобряване на аеродинамиката.

Любопитно е, че новият влак е по-къс от съществуващите версии и се състои от 12 вагона вместо 16. При това създателите обещават по-високо ниво на комфорт и гарантират, че N700S (Supreme) е по-тих и икономичен от предшественика си.Тагове: Ново поколение влак стрела Япония км/ч видеоНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ