www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Марк Уебър: Люис може да изнерви Фетел

21.03.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1867 прочитания
A+ | A-

През миналата година Люис Хамилтън и Себастиан Фетел водиха оспорвана битка за титлата във Формула 1, като германският пилот беше начело до средата на сезона, след което обаче кампанията му се срина след лятната пауза и британецът взе четвъртата си световна титла.

Много анализатори са на мнение, че освен грешките на Фетел и техническите повреди на Ferrari, важна роля в борбата е изиграло и напрежението, под което е бил поставен първият пилот на Скудерията и по-точно невъзможността му да се справи с него.

Бившият пилот във Формула 1 Марк Уебър, който познава отлично Фетел от годините им в Red Bull коментира, че Хамилтън е по-добре подготвен психически за този двубой и най-вероятно и през 2018 ще използва това свое преимущество.

„С натрупването на повече опит пилотите започват да реагират по-зряло на пистата, но миналата година видяхме няколко такива инцидента на Фетел – обясни австралиецът. – Дали Хамилтън знае как да въздейства на Себастиан, да го изнервя и да го притиска. Според мен, да. И знам, че той е готов да използва това отново.

„Очевидно е, че съперничеството между Хамилтън и Нико Розберг в Mercedes беше по-оспорвано от това между Хамилтън и Валтери Ботас миналата година. Ясно е, че тази година Ботас ще е по-силен, но дали това ще бъде достатъчно, за да влезе в битката за титлата срещу Люис?

„Много е интересно и положението на пилотите в Red Bull. Дениъл Рикардо е талантлив пилот и не отстъпва на Макс Верстапен. Дениъл е по-възрастен и по-опитен и има по-цялостен поглед върху случващото се. Можем само да се надяваме, че новата кола на Red Bull ще е достатъчно бърза, тогава ще дойдат и добрите резултати.

„Верстапен прогресира с всеки изминал сезон и става все по-опасен съперник. Това го призна и Люис Хамилтън. Но атмосферата в Red Bull ще стане много напрегната, особено ако двамата пилоти на тима често се класират на първа редица в квалификациите и имат шанс за победа. Все пак, мисля, че тази година Дениъл и Макс ще запазят добрите си отношения. Най-малкото защото няма да имат толкова много възможности и двамата да са на първия ред на стартовата решетка.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ