www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Какви бяха проблемите на McLaren на тестовете?

19.03.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3008 прочитания
A+ | A-

Смяната на двигателите на Honda с тези на Renault за сезон 2018 във Формула 1 беше посрещната с облекчение от феновете на McLaren и неслучайно се смята, че точно тази сделка е убедила Фернандо Алонсо да остане в тима.

Но тестовете в Барселона се оказаха доста по-трудни от очакваното за пилотите на британския тим, като новата кола MCL33 записа точно пет сериозни повреди, които доведоха до спирането й на пистата.

Бившият технически директор на Toyota и Renault Майк Гаскойн анализира за SkySports причините за трудностите на McLaren или поне предполагаемите причини за проблемите.

„Проблемите на McLaren са свързани и с темата за Honda – как стана така, че в началото на 2018 година японските мотори се оказаха достатъчно надеждни в колите на Toro Rosso – обясни Гаскойн. – Дали пък част от причините за трудностите в последните три години не се крият и в McLaren? Защото това, което видяхме на тестовете не е убедително доказателство, че проблемите с надеждността на колите на McLaren са решени преди началото на новия сезон.

„До средата на декември беше ясно, че в McLaren имат трудности с „наместването” на мотора на Renault в двигателния отсек, а това е много важно за дизайна на задната половина на колата, разпределението на теглото и конфигурирането на охлаждането. По Нова година обаче от тима обявиха, че всички тези проблеми са решени. На тестовете обаче се видя, че това не е точно така...

„Има и още нещо – в Барселона колата на McLaren не беше и толкова бърза, колкото се надяваха в тима. Но в крайна сметка, за последните дни от изпитанията от тима можеха да натоварят по-сериозно мотора на Renault и Алонсо се върна в челото на класирането. Така че, определено в отбора имат повод за оптимизъм.

„Ако се окаже, че няма някакви концептуални проблеми, а трудностите са свързани с „напасването” на McLaren и Renault по отношение на работата на отделните компоненти в колата, то това са неудачи, които ще бъдат отстранени още за състезанието в Австралия.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ