www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Караш по "Ботевградско" със 101 км/ч, плащаш 700 лв и 3 месеца без книжка!

16.03.2018 | Авто новини: Коментари » Коментар | Автор: Kiril Stoykov | 100928 прочитания
A+ | A-

28-те супермодерни лазерни камери, които вече безпощадно снимат нарушителите на скоростта (ВИЖ ТУК), би трябвало лека-полека да напряват България европейска държава спрямо правилата на движение. Както винаги обаче има няколко "но"-та.
Много от властимащите не могат да разберат, че високата скорост не винаги е главният виновник за инцидентите по родните пътища, а новите сурови глоби, които се въведоха просто рекетират средностастическия шофьор. Катастрофите у нас стават най-вече заради действията на човека зад волана, калпавите шосета, лошата поддръжка на колите и чак след това високата скорост.
Не апелираме да се кара с бястна скорост и да не се спазват правилата, а просто да се променят. Не е нормално катаджиите в повечето случаи да дебнат с камерите на места, където е ясно, че няма как да не превишиш ограничението на скоростта.


Ще дадем един пример с прясно ремонтирания столичен булевард "Ботевградско шосе", където ограниченито на скоростта е 50 км/ч. С новите лазерни камери "изгаряте" 100 лв и отнемане на 2 контролни точки, ако карате между 71 и 80 км/ч - "убийствено висока" скорост за съвременинте коли. Ако пък вдигнете "убийствените" 101 км/ч то ще трябва не само да платите сериозната сума от 700 лева и отнемане на шофьорската книжка за 3 месеца. Освен това спрат колата ви за 1 месец и ще ви отнемат 16 контролни точки. Като за всеки следващи 5 км/ч превишаване над 50 км/ч глобата се увеличава с 50 лв!!!


Ето и останалите ограничения по софийските булеварди, които ако не спазвате ще ви излезне "солено": Южната дъга на Околовръстното – 80 км/ч; бул. "Цариградско шосе" – 50-80 км/ч; бул. "Ботевградско шосе" – 50 км/ч; бул. "България" – 50-70 км/ч; бул. "Брюксел" – 70 км/ч и бул. "Владимир Вазов" – 50 км/ч.
Приятно каране и късмет с камерите!Тагове: камерипревишенаскоростКАТглобиБотевградскошосеНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ