www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

През сезон 2017 Алонсо обмислял да напусне Формула 1

14.03.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3832 прочитания
A+ | A-

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо призна, че през миналия сезон е обмислял да напусне спорта, като този период е съвпаднал с поредните проблеми на задвижващите системи на Honda, използвани от McLaren до края на 2017 година.

„Наистина мислех за възможността да отида в друг шампионат и да спра да карам във Формула 1 – обясни Алонсо пред списание F1 Racing. – След като участвах в „500 мили на Индианаполис”, се върнах в Европа и следваха състезанията в Австрия и Великобритания. Тогава си мислех: „Може би догодина ще трябва да се пробвам някъде другаде. Може би ще трябва да преследвам по-сериозно „Тройната корона” и да карам пак в Индианаполис и стартирам в Льо Ман, може би това ще е най-доброто решение.

„Но още тогава знаех, че ако се откажа, това няма да е подходящият момент, не и след тези слаби резултати, не и след всички разочарования, които се бяха натрупали... знаех, че ако си тръгна от Формула 1, ще съжалявам за това до края на живота ми и щях да усещам горчилката до края на кариерата ми.”

Испанецът има 97 подиума във Формула 1, но за последно се класира в Топ 3 през юли 2014. Това беше последният му сезон във Ferrari, а Алонсо си тръгна в края на 2014, уморен от поредните провали на италианците да спечелят световната титла във Формула 1.

Завръщането му в McLaren обаче се оказа кошмар, основно заради трите години, пропилени с постоянните повреди в моторите и хибридните системи на Honda, като в края на 2017 тимът обяви, че от тази година ще получава задвижващи системи от Renault. Смята се, че тази сделка е имала решителен принос Алонсо да остане в тима и във Формула 1.

„Определено все още искам да побеждавам – допълни Алонсо. – За мен и McLaren има някои неща, които трябва да довършим – да започнем отново да побеждаваме. Смятам, че тази година представянето ни ще се промени. Сигурен съм в това.”

В хода на предсезонните тестове обаче McLaren-Renault MCL33 не се представи особено успешно. Алонсо записа трето време в общото класиране на двете сесии, но MCL33 на пет пъти спира в хода на изпитанията заради различни повреди.

През миналата година Алонсо отпадна в 11 състезания и предрече, че очаква нещата да се „нормализират” за началото на сезона в Австралия в края на месеца.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ