www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Доктор Марко: Колата ни е по-добра от тази на Mercedes!

12.03.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2262 прочитания
A+ | A-

Предсезонните тестове на пистата „Каталуня” край Барселона обещават интересен сезон във Формула 1, но с оглед на различните програми на тимовете, все още никой не се наема да даде точна прогноза какво ще е разпределението на силите в челото на колоната. Все пак, повечето анализатори са на мнение, че през 2018 Red Bull ще участва много по-сериозно в битката за победи и ще може да се изправи срещу Mercedes и Ferrari.

Според Михаел Шмидт от списание auto motor und sport, в хода на тестовете от Red Bull са доказали, че новата им кола все още отстъпва на тази на Mercedes, но пък превъзхожда SF71H на Ferrari.

Шмидт подкрепя тезата си с данни от GPS системата, следяща колите по време на тестовете. А решаващата информация оттам е, че RB14 не отстъпва по скорост на W09 в завоите на испанското трасе. Разликата обаче идва от скоростта на правите, тъй като задвижващата система на Renault все още не е на нивото на тази на Mercedes. Но в последните два дни от тестовете моторите на Renault бяха с повишена мощност, а от компанията обещават още конски сили за началото на сезона в Мелбърн.

Доста по-екстремна версия на този анализ предложи моторспорт консултантът на Red Bull доктор Хелмут Марко, който на практика ръководи тима, често през главата на номиналния му шеф Кристиан Хорнър.

„Нашето шаси е по-добро от това на Mercedes – заяви убедено доктор Марко. – Основната разлика идва от представянето на моторите, където ние все още изоставаме.”

Анализът на по-дългите серии обиколки обаче показва, че Red Bull е на нивото но Ferrari, но все още отстъпва на Mercedes. Същото важи и за разхода на гориво – моторът на Renault е по-икономичен от този на Скудерията, но харчи повече от двигателя на световните шампиони.

Валтери Ботас от Mercedes обаче е на мнение, че ако световните шампиони все още имат някакво предимство, то изобщо не е голямо и финландецът беше категоричен, че „Mercedes в никакъв случай не е на 1 секунда на обиколка” пред своите съперници.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ