www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Нов вълнуващ "Лабиринт..." на 3D, IMAX 3D и 4DX от 26 януари (трейлър)

24.01.2018 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 11778 прочитания
A+ | A-

Развитието на действието в новия филм "Лабиринтът: Последният кандидат" започва почти шест месеца след края на „Обгорените земи“. В последната битка в изпепелената пустош оцелелите от болестта, която е унищожила населението на земята, определят своята цел – да намерят безопасно убежище далеч от влиянието на ЗЛО.

Този вълнуващ финал на трилогията „Лабиринтът“ събира много от добре познатите актьори от филма от 2014 г. "Лабиринтът: Невъзможно бягство": Дилън О‘Брайън в ролята на Томас; Кая Скоделарио в ролята на Тереса; Ки Хонг Лий в ролята на Минхо; Томас Броуди-Сангстър в ролята на Нют; Декстър Дарден в ролята на Фрайпан и Патриша Кларксън в ролята на д-р Ава Пейдж, заедно с нови попълнения в състава от "Лабиринтът: В обгорените земи": Джанкарло Еспозито в ролята на Хорхе, Роса Салазар в ролята на Бренда, Ейдън Гилън в ролята на Дженсън, Бари Пепър в ролята на Винс и Уолтън Гогинс в ролята на Лорънс. Актьорите, заедно със снимачния екип, голяма част от който е още от първия филм, се събират за продължилите три месеца снимки в Кейп Таун, Южна Африка, където камерите започват да работят на 6 март 2017 година.

Като режисьор на всички три филма от поредицата Уес Бол описва различните светове, в които се развива всяка част: „В първия филм с лабиринта всичко беше в бетон и цареше разруха. Във втория филм преобладаваха пясъка и пепелта. В третия филм сме заобиколени от стъкло и стомана. Всеки филм е със свой собствен тон и цвят.“

Именно светът от стъкло и стомана, за който младежите дори не са си представяли, че съществува, ще е арена на тяхната борба със ЗЛО. Битката срещу ЗЛО всъщност започна в края на „Обгорените земи“.

Както обяснява Бол: „В третата книга е прокарана идеята за съпротива, една групичка се изправя срещу ЗЛО, и си помислих: Няма ли да е по-добре това да се случи по-рано?“ Да се появят воюващите фракции в края на втория филм е леко отклонение от книгата, но Бол е благодарен на възможността да направи такава промяна. „Има неща, които не са точно както в книгата, но са вдъхновени от трилогията и сме щастливи, че Джеймс Дашър беше до нас и ни подкрепяше за решенията, които взимахме. Искахме да направим каквото можем в името на феновете, които да са доволни от това, което видят“.

За да пресъздаде това пътешествие, продукцията има нужда от място, в което да е налице огромно разнообразие – от обгорени площи до градски терен, безопасно убежище и какво ли още не. Идеалното място се оказва Кейп Таун, Южна Африка. Определен за столица на Световния дизайн през 2014 г. от Международния съвет на индустриалните дизайнерски дружества, градът е перфектен фон за „изгубения град“ със своите високи сгради и модерна архитектура.

Локацията дава възможност на екипа да пътува по периферията на пустинята Калахари, за да заснеме завладяващата начална сцена с влака. Тази сцена, снимана в продължение на пет дни в близост до град Юпингтън, поставя шеметното начало на филма.

„Мисля, че това е една от най-яките сцени, които сме правили досега“, казва Дилън О‘Брайън: „Няма по-страхотно начало и то определя тона на целия филм. Филмът всъщност е спасителна мисия и сцената има специално място във вълнуващата трилогия.“

Още в началото на „Последният кандидат“ е ясно, че екипът бегълци има план. Сега те са различна група, по-организирана и готова за нападение. Дръзкият им план е да откраднат една влакова композиция, докато тя е в движение, за да спасят Минхо.

След като успяват да откачат вагон, пълен с младежи, всички с имунитет срещу смъртоносния вирус и съответно пътуващи към тестовите лаборатории на ЗЛО, основната цел е да откарат всички в райското убежище. Това е място, за което никой не е сигурен дали съществува. За първи път то е споменато в „Обгорените земи“, когато Бренда казва на Томас: „Хорхе смята, че вие момчета сте билета ни за райското убежище“. Този момент сценаристът Т.С. Наулин описва като „да видиш морков в края на една пръчка. Това е моментът, когато те разбират, че раят съществува“.

За грандиозната красота на „райското убежище“ създателите на филма и актьорите пристигат в южноафриканския крайбрежен парк Коел Бей и курорта Когел Бей Бийч. С прекрасните планини, извисяващи се около живописните плажове, той осигурява на дизайнера на продукцията Даниъл Дорънс идеалното място за създаване на лагер, който в много отношения прилича на лагера на бегълците от първия филм.
 
Разликата е, че вместо стръмните стени на лабиринта, създаващи усещане за затвор, планините гарантират сигурност. Вкарването на тази величествена локация във вселената на „Лабиринтът“ е перфектната възможност за изява на таланта на Дорънс.

„Открих този красив плаж“, споделя той: „Знаехме, че ще можем да изградим структури, които да загатват за истинския свят на героите и същевременно да са препратка към началото на трилогията и стените на лабиринта“.


Всичко започна с лабиринта…
В "Лабиринтът: Невъзможно бягство" Томас (Дилън О’Браян) се събужда, след като се е озовал в Долината. Той не си спомня кой е или защо се е оказал едно от момчетата в една затворена общност; сред тях са Минхо (Ки Хонг Лий), водачът на бегачите; Нют (Томас Броуди-Сангстър), добър приятел и съветник, Гали (Уил Полтър), местният лидер и противник и Тереза (Кая Скоделарио), единственото момиче помежду им, с което Томас може би е имал нещо общо в миналото. Всеки те са хванати в капан, заобиколени от високи стени и непрекъснато променящ се лабиринт.

От зле, положението става още по-зле, след като младежите най-после успяват да избягат от лабиринта и се оказват сред безлюдна изгоряла пустош. В "Лабиринтът: В обгорените земи" Томас и неговите оцелели приятели срещат нови съюзници и поемат по следите на тайнствена организация, която стои зад правените с тях „експерименти“. Организация, позната като ЗЛО.

В "Лабиринтът: Последният кандидат" мотивите на ЗЛО стават все по-ясни: д-р Ава Пейдж, изпълнителният директор на ЗЛО, е близо до това да намери лек за болестта - инфекция, унищожила населението на планетата. Но лечението ще стане факт чрез пожертването на няколкото млади хора, останали живи, които очевидно са имунизирани срещу вируса. За да освободи онези, които са били използвани като опитни зайчета, включително неговия приятел Минхо, Томас трябва да се съюзи с няколкото оцелели, познати и непознати, за да се бори за може би последния останал град и крайна крепост на ЗЛО. Той трябва да проникне в здраво охранявания щаб на ЗЛО и да се опита да превзема организацията отвътре.

Действието е на нови високи обороти в тази превърнала се в невъзможна мисия трета и финална част от поредицата „Лабиринтът“. Режисираната от Уес Бол екранизация по бестселър трилогията на Джеймс Дашнър е продукция на 20th Century Fox. Сценарият е дело на Т.С. Наулин. Продуценти са Елън Голдмит-Вейн, Уик Годфри, Марти Боуън, Джо Хартуик, Мл., Уес Бол и Лий Столмън.


ЗА ПРОДУКЦИЯТА: “Изминахме дълъг път от Долината, нали?” - Нют
Премиерна дата в България: 26 януари 2018 г.
Производител: 20th Century FOX
Оригинално заглавие: Maze Runner: The Death Cure
Времетраене: 142 мин.
Режисьор: Уес Бол
Сценарист: Т.С. Наулин
Оператор: Гюла Падош
Музика: Джон Паезано
Продуцент: Елън Голдсмит-Вейн, Уик Годфри, Марти Боуън
В ролите : Дилън О’Браян, Томас Броуди-Сангстър, Уил Полтър, Кая Скоделарио, Ки Хонг Лий, Патриша Кларксън и др.
Формати: 3D, IMAX 3D, 4DX и Dolby Atmos
Тагове: Лабиринт 3D IMAX 4DX кино филм трейлърНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ