www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Спете спокойно: BMW няма да прави автономни коли без волан и педали

10.03.2018 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Angel Sergeev | 1106 прочитания
A+ | A-

Макар и не всички да осъзнават, в момента се намираме в началото на технологично състезание в автомобилната индустрия. Водещите компании инвестират милиарди в развойна дейност, като целта е максимално бързо достигане на движение без намеса на човек.

BMW несъмнено е един от лидерите в тази надпревара, но баварците твърдо застават против идеята автомобилите да изгубят волана и педалите си.

Това става ясно от скорошно интервю на Виланд Бръш, говорител на отдел корпоративни комуникации в компанията, който говори пред онлайн изданието Carscoops по време на изложението в Женева.

"Цялата причина, поради която BMW съществува като марка, е, че клиентите индивидуализират своите продукти и че те идват с емоционална привлекателност. Ключът към успеха в бъдещето е, че трябва да продължим да шофираме като отделни индивиди. В този ред на мислим, можем да кажем, че ако един BMW модел може да се управлява самостоятелно, той все пак ще има волан и клиентът ще има избор. Няма да разработваме кола, която няма педали и волан."

Не всички производители в индустрията споделят мнението на BMW. Volkswagen, например, възнамерява да ограничи до абсолютната нула контрола върху машината от страна на човека. За това ясно говори концептът I.D. Vizzion, който няма нито педали, нито волан.Тагове: bmwНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ