www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Женева 2018: Без шофьор в концепта VW I.D. Vizzion (видео)

06.03.2018 | Авто новини: Автоновини » Изложения | Автор: Jordan Lukanov | 1491 прочитания
A+ | A-

Само две години остават до деня "Х", когато Фолксваген ще започне да пуска масово по пътищата електромобили. За целта е замислено цяло семейство I.D. върху унифицирана модулна платформа - през 2020 г. ще се появи хечбек, следван от кросоувър Crozz и комактен ван Buzz.

Всичките тези три модела вече съществуват като прототипи, демонстрирани на различни изложения. На Автосалон Женева 2018 ще можем да видим концепта VW I.D. Vizzion - четвъртият и най-як представител на перспективната гама.

И за пръв път от много години насам Volkswagen се е прицелил в премиум класа. За целта петметровият автомобил е замислен като шокиращ технологически.

Въобще това не е обичайна кола, а автопилотираща капсула с най-голямо ниво на автономност. Педали, уреди и волан в I.D. Vizzion няма в никакъв вид. Понятието шофьор е "зачеркнато", а пътниците от VW Group са заместени с наименованието "гости".

В концерна VW са уверени, че безпилотните системи трябва да заработят към 2025 година. За целта е нужно превозните средства да получават от облачните хранилища данни, сканиране на високоточни цифрови карти, "прослушване" на сигналите от другите коли, от обектите на пътната инфраструктура и собствените сензори: лазерни, ултразвукови, визуални, радиочестотни...

Но свръхамбицията на I.D. Vizzion се простира още по-надалеч - към 2030 година. Тогава автономният транспорт би трябвало да получи изкуствен интелект с функция самообучение - висшият разум ще може да анализира както пътните ситуации, така и състоянието на "гостите".Тагове: Автосалон Женева автономен без шофьор концепт I.D. Vizzion VWНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ