www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Pagani ще прави и електрически модел

02.03.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3255 прочитания
A+ | A-

Шефът на Pagani Хорацио Пагани потвърди, че компанията разработва изцяло електрически суперавтомобил. Това ще е четвъртият модел на марката и ще се появи най-рано през 2025 година, съобщи сайтът Autodato.

Според Пагани, с оглед на затягането на екологичните норми, производството на автомобили с V12 двигатели, ще става все по-трудно. Все пак тези мотори ще се използват до 2025 година, затова и компанията вече е сформирала екип от над 20 инженери, които да работят по електрическия модел.

Но автономното придвижване не отговаря на ценностите и идеите на Pagani, беше категоричен Пагани, така че тези технологии няма да намерят място в моделите на компанията.

„Ние създаваме „играчки” за хора, които си ги купуват, за да ги карат – обясни Пагани. – Автомобил, който е създаден, за да създава удоволствие от шофирането, не може да е автономен.”

В същото време в Pagani продължават работа по третия си модел, който ще е наследник на суперкара Huayra. Автомобилът ще получи V12 двигател от Mercedes-AMG с две турбини, а като опция ще може да се поръчва и механична трансмисия.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ