www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Алонсо: Шест отбора имат големи проблеми!

28.02.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2667 прочитания
A+ | A-

Излитането от пистата на Фернандо Алонсо в първия ден от тестовете н Барселона предизвика страхотен интерес сред медиите и феновете, но двукратният световен шампион обясни, че проблемът с гайката на задното дясно колело всъщност е доста дребен.

В понеделник сутринта испанецът се завъртя и се озова в зоната за сигурност на пистата „Каталуня” след едва 6 обиколки, но след това се върна на трасето, а вчера Щофел Вандоорн вкара новия MCL33 в челото на класирането. И Алонсо е уверен, че този път сезонът за McLaren и новия доставчик на мотори на тима Renault ще започне доста по-добре в сравнение с предишните три години.

„Това, че ми падна колелото беше малък проблем, въпреки че се получиха страхотни кадри – коментира Алонсо. – Кола в зоната за сигурност винаги е голяма новина.

„Но всъщност, в действителност се случва нещо по-различно. В първия ден от тестовете имаше шест отбора, които се бяха затворили в боксовете си и колите им бяха пръснати на части, но това няма как да се види, няма как да се снима.

„Много от отборите имат сериозни проблеми, това са шест тима, големи проблеми, но аз съм доволен, че дефектната гайка се оказа най-сериозният ни проблем в началото на тестовете.”

Фернандо допълни, че в McLaren дори не бил планирали „много обиколки в първата сутрин” на тестовете, като той приключи деня с 51 тура.

„Аз направих най-много обиколки в следобедната сесия на първия ден. Другите просто имаха много проблеми. За нас това е добро начало.”

След края на първия ден в Барселона Алонсо зарадва феновете с изказването си, че „идват добри времена” за McLaren, а сега отново не скри задоволството си, че британският тим получава мотори от Renault.

„Всичко върви гладко и доста добре – не пожела да бъде по-конкретен испанецът. – Има някои неща, които се опитваме да променим и да се адаптираме към тях, като при всеки нов автомобил. Но що се отнася до мотора, изключително съм щастлив и мисля, че комбинацията McLaren-Renault има огромен потенциал.

„Още е рано да се каже колко ще сме бързи, но мисля, че можем да очакваме да реализираме това, което е било заложено в колата по време на развитието й в аеродинамичния тунел. Няма причина да не сме конкурентни. Знаете колко добро беше шасито ни миналата година. Моторът ни не е напълно нов или да е някакъв експеримент. Това е еволюция на двигателя от миналата година, който печелеше състезания.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ