www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Европейски дебют за Polestar на Автосалон Женева 2018

22.02.2018 | Авто новини: Автоновини » Изложения | Автор: Jordan Lukanov | 5126 прочитания
A+ | A-

Следващия месец на Автосалон Женева 2018 Polestar - новият бранд за електромобили, ще направи европейска премиера и публичен дабют на първата си кола - Polestar 1. Това е голям четириместен автомобил с купе, наподобяващо Bentley Continental GT или BMW 8-Series, но с иновативна силова установка - хибрид с четирицилиндров турбо ДВГ отпред и два електромотора отзад.

Тази схема позволява да се контролира вектора на тягата и да се получи обща мощност от 600 к.с. и въртящ момент от 1000 Нм. От Polestar коментират, че това е един истински спортен автомобил, а не просто GT-Cruiser - въпреки, че генералният директор Томас Ингенлат не очаква пистово поведение като при Lotus, който заедно с Volvo Cars към момента се явява част от китайския холдинг Geely.

Polestar се намира в процедура на отделяне от Волво Карс като специализиран бранд за електрически автомобили. И този процес включва създаване на щаб-квартира в Швеция.

Новият обект ще бъде разположен в Торсланд - в близост до завода на Volvo и главния офис. Той обаче е много далеч от фабриката в Китай, където Polestar ще произвежда свои транспортни средства.

Офисът на Polestar ще представлява здание с разгърната площ 40 000 квадратни фута, разположена на три нива. Там ще работят около 200 сътрудници. Сградата ще е с внушителна бяла фасада и в нея ще има голяма зала за демонстрация на бъдещите електрически превозни средства на шведската компания.Тагове: Polestar Автосалон Женева дебют премиера елмобил VolvoНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ