www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

От Facebook: Родната полиция прикрива катастрофа на колеги, пишат акт на невинен шофьор

19.02.2018 | Авто новини: Катастрофи » Катастрофи | Автор: Angel Sergeev | 54953 прочитания
A+ | A-

Facebook е разпален от съвсем скорошен случай на катастрофа с полицейски автомобил, която е била прикрита от фокуса на внимание. Лично потърпевшият качва в социалната мрежа снимки на неговия автомобил (Audi 80) и на сериозно пострадала патрулка, чиято е и вината.

Всичко се разиграва тази събота, малко след 17 часа, в гр. София на пътя от х. Алеко към кв. Драгалевци, на около 6 км. преди Драгалевци. По данни на пострадалия, той е бил застигнат и ударен странично от патрулната кола, което е предизвикало последвалото и излизане от пътя. Вината обаче е била записана на негово име, тъй като пристигналият полицейски екип е познавал униформените от другата кола.

Снимките доказват думите, като на тях се вижда щета от едната страна на аудито и размазаната патрулка Great Wall. Предлагаме ви разказа на потърпевшия шофьор, без наша редакция:

"На 17.02.2018г. около 17:15ч ми беше съставен акт №XXXXX за установяване на административно нарушение неправомерно. Беше установено ПТП в гр.София пътя от х.Алеко към кв.Драгалевци на около 6 км. преди Драгалевци с участието на два автомобила, моят автомобил Audi 80 с регистрация А6140МР и автомобил на Столична Община, модел Great wall Voleex с регистрация СА0469ХА, управляван от Х. И. А. ПТП-то не беше причинено от моят автомобил, а от автомобила на Столична Община.

Местопроишествието беше на удължен десен завой, настилката беше заледена и заснежена, не беше опесъчено и нямаше маркировка на пътното платно. Управлявах автомобила си със съобразена скорост 25-30км/ч, непосредствено преди завоя намалих скоростта. Автомобила на Столична който се движеше зад мен, без да спазва необходимата дистанция предвид пътната настилка не намали достатъчно скоростта и ме удари в задната част на автомобила, предвид инерцията и заледения участък колата на Столична Община след като се удари в задната част на автомобила ми, продължи по инерцията си и повреди и цялата дясна част на автомобила ми, след което автомобила на Столична Община се блъсна в дърво, непосредствено преди скален склон висок около 3-4метра. След като се случи сблъсака, уведомихме КАТ за ПТП-то, те дойдоха около час след това.

Полицаите в автомобила на Столична Община и катаджиите в новодошлия автомобил на КАТ са колеги и изглежда се познаваха, защото ясно си личеше, че не се виждат за пръв път. Обяснявах на катаджиите как колата на Столична Община ме блъсна в задната част на автомобила ми, в следствие на несъобразената им скорост, заледения участък и неспазването им на дистанция. Органите на КАТ не ми позволиха да докажа правотата си като потърпевш, защото се познаваха и имаха лични взаимоотошения с полицаите в автомобила на Столична Община и ми съставиха акт като виновник за произшествието. Няма как аз да съм управлявал автомобила си с несъобразена скорост и да бъда виновен за настъпилото произшествие, след като съм блъснат отзад. В автомобила си имах три лица, които са свидетели на ПТП-то."Тагове: катастрофаНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ