www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Williams представи FW41 за сезон 2018

16.02.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3301 прочитания
A+ | A-

Британският тим Williams стана вторият отбор във Формула 1, показал новата си кола за сезон 2018. Премиерата на FW41 се състоя снощи в Лондон, а това е първият болид, разработен под ръководството на техническия директор на тима Пади Лоу и шефа на отдела по аеродинамика Дирк де Беер.

FW41 отново се задвижва от двигател Mercedes, но изглежда доста по-различно в сравнение с предшественика си от миналия сезон, като Лоу специално обърна внимание, че при новата кола е намерила приложение новата философия за развитие на аеродинамиката на болида.

„Новият подход към развитието на аеродинамиката ни даде възможност да постигнем сериозен прогрес в това отношение – обясни Лоу на премиерата. – Всички нови коли този сезон повече или по-малко ще са еволюция на болидите от миналата година, но при нас има смяна на посоката за развитие на колата.”

За тима ще карат Ланс Строл и Сергей Сироткин, който замени Фелипе Маса, а Роберт Кубица ще е резервен пилот, като ще участва в три свободни тренировки през новия сезон.

В началото на новата турбо ера във Формула 1 пилотите на Williams редовно се качваха на подиума, а тимът завърши на трето място при конструкторите през 2014 и 2015.

След това обаче настъпи спад в представянето на отбора, който през 2016 и 2017 година отстъпи на пето място при конструкторите, победен от Force India.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ