www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Haas F1 показа новата си кола

15.02.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 4323 прочитания
A+ | A-

Американският Haas F1 стана първият отбор във Формула 1, показал новия си болид за сезон 2018 – VF-18.

Тимът на Джийн Хаас представи в интернет рендъри на болида в новата му цветова схема за предстоящия сезон.

VF-18 се задвижва от двигател на Ferrari и е еволюция на колата от миналата година, като от тима акцентираха на премахването на големия стабилизатор тип „акулска перка”, което се изисква от правилата и добавянето на системата Halo, която трябва да пази главата на пилота при катастрофа.

Основните акценти при развитието на новата кола са били преодоляването на проблемите, които тормозеха VF-17 миналата година, свързани с работата на аеродинамичния пакет и управляемостта на болида.

Другата важна цел е била намаляването на теглото на автомобила, за да може да се използва повече баласт, разположен на места, които са важни за по-добрия баланс на VF-18.

„Най-голямата промяна в аеродинамиката е добавянето на системата Halo, което наложи доста работа в тази посока – обясни шефът на тима Гюнтер Щайнер. – Защитата на главата на пилота повдига центъра на тежестта на колата, но това е проблем, с който се борят всички тимове във Формула 1.

„За новия сезон няма големи промени в техническите правила, което означава, че VF-18 е еволюция на колата ни от миналата година.”

Собственикът на отбора Джийн Хаас каза, че очаква с развитието на колата разликата между Haas F1 и основният технически партньор на тима Ferrari да се свие до половин секунда на обиколка. Ако това се случи, битката в средата на колоната обещава да е още по-интересна.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ