www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Lexus готви съперник на BMW X1

14.02.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1926 прочитания
A+ | A-

Луксозната марка на Toyota Lexus планира да представи нов кросоувър, който да е пряк пазарен съперник на BMW X1 и Audi Q3, но моделът няма да се произвежда във Франция, както се очакваше по-рано.

Очаква се, че новият модел ще дебютира в началото на март на салона в Женева.

Lexus показа концепта UX на салона в Париж през 2016, като се смята, че серийният вариант ще е базиран на него.

При създаването на UX в Lexus са използвали същата модулна платформа TNGA, върху която е качен компактният кросоувър на Toyota C-HR.

По-рано този месец от Toyota обявиха, че планират модернизиране и увеличаване капацитета на завода на компанията във Валансиен, където ще се произвеждат още автомобили на платформата TNGA. Това породи очаквания, че новият модел на Lexus също ще се сглобява там.

„В момента нямаме планове за производство в Европа”, коментира говорител на Lexus. Сега всички модели на Lexus, които се продават в Европа се произвеждат в Япония.

В Lexus се надяват, че един SUV модел с по-скромни размери ще подобри продажбите на марката в Европа, който да допълни сравнително доброто представяне на по-големия NX.

За миналата година Lexus постигна 45 098 продажби в Европа, което е ръст с 1,5% спрямо 2016. Почти 20 000 от тези продажби са на NX.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ