www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Хокеен клуб поиска Валтери Ботас

13.02.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1992 прочитания
A+ | A-

Едва ли е голяма тайна, че финландците Кими Райконен и Валтери Ботас са най-запалените фенове на хокея във Формула 1. И пилотите на Ferrari и Mercedes не пропускат да демонстрират уменията си със стика на леда.

Кими вече записа участие в тренировка на италианския Fanano Miners, а сега беше ред на Ботас, който е тренирал 15 години хокей.

Миналата седмица Валтери тренира с хокеистите на английския Milton Keynes Lightnings, т.е тимът от града, където е базата на Red Bull и за чийто успехи в хокея на Острова статистиката упорито мълчи.

Ботас се пробва в нападение, в защита и дори застана на вратата, а изявите му заслужиха висока оценка от треньора на „Светкавиците” Пит Ръсел.

„Много се радваме, че Валтери тренира с нас – обясни Пит. – Веднага се вижда, че той се движи добре по леда, чувства комфортно със стик в ръка. Веднага установи взаимодействие с другите играчи, готови сме веднага да му предложим договор до края на сезона, но той ни каза, че е ангажиран с Mercedes!”

Все пак, Ръсел направи уточнението, че ако в паузата между този и следващия сезон във Формула 1 Валтери реши да „поосвежи” хокейните си навици, може да разчита на тима от Милтън Кийнс.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ