www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ще дадете ли $280 000 за Ford Sierra Cosworth победител от BTCC?

12.02.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Angel Sergeev | 9267 прочитания
A+ | A-

В наши дни колекционерските автомобили се продават на все по-високи цени, като за някои от най-редките машини буквално няма таван на сумата. Състезателните коли от миналото също се котират добре, като по време на търг на Silverstone Auctions в края на месеца ще бъде продаден един от най-легендарните състезателни автомобили на Ford.

Става дума за Sierra Cosworth RS500 от 1990 годинa. Точно този екземпляр става шампион в сериите British Touring Car Championship (BTCC) през същата година и е доста добре познат на феновете на моторните спортове.

Именно славната история на колата е оставила сериозно отражение върху исканата цена за нея. Предполага се, че по време на наддаването бъдещият й купувач ще се раздели с около 280 - 300 хиляди долара. Възможно е сумата да надхвърли предполаганото.

Тази машина е може би лебедовата песен на Sierra, предшественикът на Ford Mondeo. Колата има 500 к.с. и 5-степенна ръчна скоростна кутия, както и специално окачване от Eggenberger. Sierra Cosworth има специално място сред феновете на бързите модели Ford.Тагове: fordsierraНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "
" "