www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Верстапен: С мотори на Mercedes ще сме недостижими

12.02.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2834 прочитания
A+ | A-

Холандският пилот на Red Bull Макс Верстапен подкрепи тезата, че ако болидите, създавани от Ейдриън Нюи получат мотори на Mercedes, то бившите шампиони във Формула 1 ще бъдат недостижими за съперниците си.

Red Bull спечели четири поредни световни титли при пилотите и конструкторите със Себастиан Фетел и Марк Уебър и двигателите Renault, но френската компания не започна добре новата турбо ера във Формула 1. И въпреки, че пилотите на тима печелят състезания, Верстапен и Дениъл Рикардо все още не участват в битката за световната титла.

В Red Bull редовно се оплакват от моторите на Renault, като дори се опитаха да си намерят нов доставчик на двигатели, но след като получиха отказ от всички други компании, продължиха да работят с френския гигант.

„Нашият двигател не е толкова стабилен, колкото са моторите на Mercedes и Ferrari – обясни Верстапен. – Но за това има няколко причини и проблемът е сложен. Иначе щеше да е решен много по-рано.”

От Renault потвърдиха, че по отношение на мощността се доближават до най-добрите двигатели, но все още не са на нужното ниво по отношение на издръжливостта на задвижващите системи.

„Мисля, че ако използвахме мотори на Mercedes, то нашите съперници изобщо нямаше да могат да ни догонят”, уверен е Верстапен.

От въвеждането на новите правила за двигателите Mercedes и пилотите на тима обраха всички световни титли – три за Люис Хамилтън и една за Нико Розберг през 2017 година.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ