www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Лос Анджелис - градът с най-много задръствания

12.02.2018 | Авто новини: Клюки » Любопитно, хоби | Автор: Kiril Stoykov | 5687 прочитания
A+ | A-

Американската организация INRIX, световен лидер в областта на транспортните анализи и свързаните товарни автомобили услуги, публикува своята годишна трафик класация - Global Traffic Scorecard. INRIX анализира задръстванията в 1360 града в 38 страни. Очаквано САЩ се нареждат като една от най-претоварената развита страна в света, като шофьорите там изразходват средно по 41 часа в годината в "тапи", което струвало около 305 милиарда долара през 2017 г. на Америка или средно по 1445 долара на шофьор.

INRIX установява, че най-много време в задръстванията в пиковите часове губят жителите на Лос Анжелис - средно 102 часа в рамките на 240 работни дни. На второ място е Москва, следвана от Сао Пауло (86 часа) и Сан Франциско (79 часа). САЩ представляват 10 от 25-те най-големи града в света с най-груби задръствания. Булевардът в Ню Йорк "Крос Бронкс" пък е най-непроходимия и бавен в Щатите вече трета поредна година. През 2017-а, минавайки от там шофьорът губи 118 часа годишно.


INRIX счита, че задръстванията по пътищата са ситуации, при които скоростта на автомобилния поток спада под 65% от скоростта при нормално движение по пътя. Този показател обаче се измерва за всеки път поотделно. Според INRIX средностатистическите жители губят 9% от времето си за пътуване в задръствания, движещи се със скорост по-малко от 15 км/ч.

Лидер по отношение на задръстванията през 2017 г. по държави е Тайланд, чиито жители губят в задръстванията по време на пиковите часове, средно по 56 часа. Освен това сред първите пет по този показател попадат Индонезия (51 часа), Колумбия (49 часа) и Венецуела (42 часа).Тагове: задръстванетрафикЛос АнджелисизследванеНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ