www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Американски катер в стилистиката на Mercedes-AMG Project One

10.02.2018 | Авто новини: Лукс&Стил » Хотели, туризъм | Автор: Jordan Lukanov | 3021 прочитания
A+ | A-





Американската корабостроителница Cigarette и подразделението Mercedes-AMG обявиха разработването на състезателен катер, изпълнен в стила на хипер автомобила Project One. Дебютът на лодката с името Cigarette Racing 515 Project One ще се състои в средата на февруари по време на изложението за яхти в Маями.

Катерът ще бъде боядисан в цветовете на суперколата, а графиките върху корпуса на лодката ще повтарят аеродинамичния силует на автомобила. Компаниите разкриват, че при карането на лодка може да получите същите усещания като при управляването на Mercedes-AMG Project One. Друга информация засега отсъства.

Хиперавтомобилът притежава технологии, идващи направо от Формула 1, впечатляваща цена и изкллючително сериозни динамични показатели - ускорение от покой до 200 км/ч за под шест секунди и максимална скорост на движение около 350 км/ч.

Всичко това е възможно благодарение на хибридна задвижваща система, която включва 1.6-литров турбо мотор от болид от Формула 1 и четири електромотора. Системната мощност е 1000 к.с., като само на електрическа тяга колата може да измине до 25 километра.

Инженерите на компанията са поставили литиево-йонните батерии ниско в дъното на автомобила, като по този начин са успели да постигнат завидно нисък център на тежестта. Спирачната система пък успява да рекуперира около 80 процента от спирачната енергия.



Тагове: Cigarette катер Mercedes AMG Project One







Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ