www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Рикардо иска да се бори с Хамилтън

11.02.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1896 прочитания
A+ | A-

Бъдещето на звездата на Red Bull Дениъл Рикардо ще е една от важните теми във Формула 1 през 2018 година. Австралиецът води преговори с настоящия си тим и се смята, че е почти сигурно, че той ще поднови договора си с бившите световни шампиони.

Сега Рикардо реши да направи ситуацията малко по-интересна като обясни, че би искал да премери сили с настоящия световен шампион Люис Хамилтън – без значение дали двамата ще са съотборници в бъдеще или не.

„Много ми се иска в един момент да мога да се боря с Люис – обясни Рикардо пред racer.com. – Без значение дали ще сме съотборници. Това ще е много интересно...

„Никога не съм се фокусирал върху това кой ми е съотборник. Може и да не ми повярвате, но винаги съм искал да имам бърз съотборник.

„Тогава караш под напрежение и показваш истинските си възможности. Аз се състезавам, за да побеждавам, но искам да побеждавам най-добрите, за да печеля, а не това да става с късмет.”

Австралиецът коментира и ситуацията около договора му.

„Не искам някакво специално отношение, всички да чакат решението ми – допълни Дениъл. – След края на сезона говорихме малко с Red Bull, все още не са ми дали ултиматум да подпиша тази седмица или ще загубя мястото си в тима.

„Много любезно от тяхна страна, че ми оставиха повече време, освен това ще видим как ще минат първите едно-две състезания и тогава ще си стиснем ръцете.”

Това не е първият случай, в който Рикардо „подсказва” на Mercedes, че би искал да се пребори с Хамилтън като негов съотборник, но в същото време в момента едва ли някой може да измести Red Bull от близкото бъдеще на австралиеца.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ