www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Официално: Преместиха състезание заради Алонсо

10.02.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 3760 прочитания
A+ | A-

Вчера падна и последното препятствие пред Фернандо Алонсо да участва във всички състезания в световния шампионат за издръжливост (WEC) през 2018 година.

Испанската звезда на McLaren във Формула 1 се договори с Toyota, за да кара в WEC и ще преследва победата в „24 часа на Льо Ман”. Но уговорката му е, че стартовете в WEC няма да пречат на програмата му във Формула 1, където McLaren търси завръщане в челото с моторите на Renault от този сезон.

На представянето на предстоящия „Супер сезон” в WEC, който ще продължи 18 месеца и ще включва две издания на „24 часа на Льо Ман” беше потвърдено, че „6 часа на Фуджи” е преместено на 14 октомври, за да може Алонсо да стартира в Япония.

Досега датата беше 21 октомври, но тя съвпадаше със старт във Формула 1 и организаторите поискаха от ФИА да я променят.

Алонсо обяви, че иска да спечели „тройката корона в моторните спортове”: победа в Монако във Ф1, в Льо Ман и „Инди 500”, като досега е изпълнил изискването за победа в Монте Карло. Единственият пилот, печелил „тройната корона” е Греъм Хил.

През новия сезон в WEC ще участват 10 коли в най-високия клас LMP1, като Toyota остава единственият заводски тим с хибридни прототипи след оттеглянето на Porsche.

Алонсо ще дели прототипа с №8 със Себастиен Буеми и Казуки Накаджима, двама бивши пилоти във Формула 1.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ