www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

McLaren: Естествено, че искаме да си върнем Хамилтън

09.02.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1997 прочитания
A+ | A-

Шефът на McLaren Зак Браун обяви, че във Формула 1 няма отбор, който да не иска да наеме световния шампион Люис Хамилтън, като в това число влиза и неговият тим.

Настоящият контракт на Люис с Mercedes изтича в края на 2018 година и той вече преговаря с отбора за нов, но все още двете страни не са стигнали до разбирателство. От Mercedes заявиха, че новият договор на Хамилтън е „въпрос на време”.

„Дали искам да върна Хамилтън в McLaren – риторично запита Браун. – Няма нито един отбор във Формула 1, който да не го иска, като това важи и за нас. Алонсо е готов да кара с който и да е друг пилот, така че това няма да е проблем.”

Браун обаче отказа да коментира темата в повече подробности, но поясни, че очаква McLaren да е отборът, който ще реализира най-сериозен прогрес през новия сезон.

„Ние трябва да направим най-голямата крачка напред в сравнение с миналата година – обясни Зак Браун. – Ако се окаже, че McLaren изостава с 1 секунда на обиколка от Red Bull, това ще е неприемливо за нас.

„Ние нямаме възможност да изпробваме толкова много и различни варианти на аеродинамиката, все пак те разполагат с два отбора, но това няма да е извинение за нас.

„В Renault са много доволни от прогреса на двигателя им по отношение на мощността и надеждността на системата за задвижване, така че ние сме оптимистично настроени.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ