www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Самолет на Coca-Cola вози световната купа по футбол в София

05.02.2018 | Авто новини: Клюки » Светско | Автор: Jordan Lukanov | 3536 прочитания
A+ | A-





На 14 февруари световната купа по футбол на ФИФА идва в София със специален самолет на Coca-Cola. Футболните фенове и любителите на незабравими преживявания могат да станат част от емоцията на световното първенството, като следващата сряда статуетката ще бъде изложена за широката публика от 14:00 ч. в Sofia Event Center, Paradise Center.

Междувременно на 7 февруари ще има флашмоб като част от подготовката за посрещането на Купата на ФИФА в България, която благодарение на Кока-Кола за първи път ще пристигне на българска земя като част от глобалната обиколка на трофея - FIFA World Cup Trophy Tour by Coca-Cola.

Тази сряда в подлеза на метростанция "Сердика" и площада на метростанция СУ "Св. Климент Охридски" от 8:30, 13:00 и 18:00 ч. ще станем свидетели на няколко масови демонстрации с участието на талантливи млади футболисти. В рамките на деня участниците ще изпълнят с много танци и музика eдновременно два централни софийски подлеза.

На 14 февруари Coca-Cola ще даде на феновете на Световното първенство по футбол в България и на всички, които искат да станат част от едно историческо събитие, неповторимата възможност да се доближат до най-желаната футболна награда в света – оригиналния трофей на FIFA. Статуетката е направена от масивно злато и тежи 6 кг и 142 г и изобразява две човешки фигури, които държат земното кълбо над тях.

Сегашният дизайн на оригиналния трофей датира от 1974 година. Като една от най-разпознаваемите емблеми на спорта, купата на FIFA може да бъде докосвана само от избран кръг от хора – отборите – победители на Световно първенство, и държавни глави.

Отборите - победители от Световното първенство по футбол печелят оригиналния трофей на FIFA, но той неизменно остава притежание на FIFA. Според правилата на FIFA отборът победител задържа временно оригинала на купата до следващото Световно първенство, след което получава за постоянно реплика на трофея (позлатена, а не от масивно злато, гравирана с годината, държавата домакин на първенството и името на победителя).

„За първи път българските фенове и широката аудитория в България могат да видят на живо легендарния трофей на FIFA и да сбъднат една своя футболна мечта. Като дългогодишен спонсор на FIFA и официален партньор на Световната купа по футбол за нас е гордост и отговорност, че хората имат уникалния шанс да станат свидетели на подобно значимо събитие. Като организираме такива инициативи, ние, заедно с FIFA, насърчаваме развитието на спорта и създаваме положителни емоции и еуфория около наближаващото посещение на купата в България“, сподели Стоян Иванов, изпълнителен директор на Coca-Cola за България.



Тагове: Самолет Coca-Cola футбол







Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ